Isle of Skye je asi nejoblíbenější destinace ve Skotsku, takže pro příště je lepší se jí v sezóně (srpen) vyhnout. Davy jsou tak husté, že na mnoha místech nejde ani parkovat, pokud člověk nechce ničit všechno kolem. Řešili to výstupy hned z rána, ale je to trochu nervózní.
Na Skye jsme se plavili z Hebrid opět Calmac ze Stornoway do Uig, cesta trvá necelé dvě hodiny a rozhodně je nutné mít rezervaci. My ji neměli a trochu se stresli ve frontě cca 2 hodiny před odplutím, jestli se udělá místo.
VÍCE INFORMACÍ: oficiální web
Za návštěvu určitě stojí Neist Point, výběžek s majákem za kopcem na severní části ostrova. Super lokace na focení, včetně okolí. Jsou tu super výhledy, k majáku se dá dojít. Na dron to byl sen.
První pokus jsme vzdali, šňůra lidí na cestě za sebou nás odradila. Další den jsme si přivstali a stihli to ještě předtím, než vylezli lidi z karavanů na parkovišti. Dali jsme si Quiraing bez lidí, což bylo super a dal se i vypustit dron. Zhruba v 10.00 při zpáteční cestě už se hrnuly davy. Cestou kolem ostrova jsme se zastavili na Kilt Rock, to je výhled nad vodopádem nad mořem, fotky nemáme, lidí bylo prostě moc.
Návštěva Oyster Shed je pecka, je to bistro / garáž s ústřicemi, langustami a dalšími super delikatesami. Taková rurální záležitost. Kousek dál po cestě se dá narazit na proslulou palírnu whisky Talisker. Tam jsme prohládku vynechali, neb se jedná o další turistický lapač a Jakub nemá Talisker rád.
Na jižní straně ostrova jsou pak vodopády Glenbrittle, které se dají vynechat, zážitek není nic moc, zástupy lidí, taková procházka pro důchodce.
Na Skye je i poměrně dost skvělých restaurací. Na doporučení jsme si dali michelinskou (bývalou) luxusní The Three Chimneys.
Na náš vkus to bylo bylo moc, ani ne tak interiérem jako osazenstvem. Tady jsme se rozhodli, že už si nikdy (!) nedáme degustační menu.
Na Fery Inn, jsme dostali doporučení od domácích, kde jsme bydleli a byla to pecka. Velmi příjemný podnik s naprosto dokonalou kuchyní. Svatojakubky na pudinku byly prostě luxusní. Další tip na restauraci je Lochbay Seafood , kterou jsme už časově nezvládli.